Bol B.V.

Mijn CV ketel is kapot, wat nu?

Neem gerust contact met ons op en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Ook als u geen contract bij ons heeft, zullen wij onze uiterste best doen u zo snel mogelijk te helpen. Indien blijkt dat de ketel niet meer te repareren is, zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk een nieuwe geplaatst wordt.

Voor een vrijblijvend advies kunt u een afspraak maken met een van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0182 54 10 41.

Wat houdt het installeren van een nieuwe CV ketel in?

CV ketel installatie

Dit is inclusief:

 • Leveren en monteren CV ketel.
 • Leveren en monteren benodigd rookgasafvoer materiaal.
 • Leveren en monteren benodigd luchttoevoer materiaal.
 • Leveren en monteren benodigd aansluit materiaal CV, water en gas.
 • Leveren en monteren expansievat 17 ltr. x 0,5 bar.
 • Leveren en monteren expansievatbeugel.
 • Leveren en monteren gaskogelkraan 15 mm.
 • Leveren en monteren vul- en aftapkraan 1/2″.
 • Leveren en monteren inlaatcombinatie 15 mm knel.
 • Leveren en monteren overstortventiel 1/2″.
 • Controle complete gasleiding woning d.m.v. afpersen met statische voordruk van 30 mbar.
 • Afvoeren oude CV ketel en onderdelen.
 • Twee jaar garantie op gehele ketel.

 

Wat is een modulerende thermostaat?

Een modulerende regeling zorgt ervoor dat het vermogen van een CV ketel wordt aangepast aan de warmtebehoefte. Als de kamertemperatuur in de buurt van de gewenste waarde komt, waarna de laatste graden overbrugd worden met een steeds kleiner wordende brander. Het gevolg is dat de kamer geleidelijk op temperatuur komt, de temperatuur in de radiatoren geleidelijk afneemt en de gewenste kamertemperatuur niet overschrijdt. Overdag blijft de temperatuur ook goed op hetzelfde niveau.

Bij een modulerende CV ketel hoort ook een modulerende thermostaat.

Een modulerende regeling is doorgaans zuiniger in gebruik dan een ‘aan/uit’-regeling doordat er minder stilstandverliezen zijn. Het is ook aannemelijk dat de onderdelen van de installatie langer mee kunnen, omdat er minder grote en minder plotselinge temperatuurverschillen zijn.

Wat is een CW label?

U kunt het beste een HR ketel kopen die goed bij uw watergebruik past. Dat is te berekenen met behulp van het label Comfort Warm water (CW). Het CW label laat zien hoeveel warm water een CV ketel per minuut kan leveren. Met een hogere waarde voorkomt u bijvoorbeeld dat de douche koud wordt als er iemand warm water voor de afwas gebruikt. Zo krijgt u meer comfort in huis. In onderstaande tabel zetten we het voor u op een rijtje:

CW-waarde warm water in…
CW 3 Keuken of douche/bad (niet tegelijk).
CW 4 Keuken of douche/bad (niet volledig tegelijk).
CW 5 Keuken of douche/bad (beperkt tegelijk).
CW 6 Keuken én douche/bad (tegelijk).

Optimaal profiteren van een hoge capaciteit
Wat ook belangrijk is bij de keuze voor het juiste verwarmingstoestel, is de capaciteit. Een klein huis vraagt minder vermogen van uw verwarming dan een grote woning. Ook de isolatie van uw huis en het type (tussenwoning, hoekwoning) hebben invloed. Het beste is een HR ketel die precies past bij uw woonsituatie en warmwatergebruik. Zo behaalt de CV ketel optimaal rendement en kunt u profiteren van lage stookkosten.

Wij kunnen voor u de benodigde capaciteit exact voor u berekenen.

Kom bij ons werken als