Bol B.V.

Vloerverwarming

Er zijn heel erg veel huizen in Nederland waar ook in de lente, zomer en herfst de pomp van de hiervoor geschetste vloerverwarming gewoon doordraait. Waarom? Omdat niemand dat in de gaten heeft. En zo slurpen de Kilowatts gestaag weg.

In de zomer staat de vloerverwarming niet aan. Dat is nergens voor nodig. Toch is het niet goed voor de pomp als deze te lang stilstaat. Vandaar dat het goed is om de pomp iedere dag even kort te laten draaien, ook in de zomer. U koopt hiervoor een pompschakelaar die bepaald wanneer de pomp moet circuleren. De pomp van uw vloerverwarming blijft zo in tiptop conditie. Een kwartiertje per dag in de zomer in plaats van 24 uur wil zeggen dat het stroomverbruik met 90% daalt. En dat hakt erin ook als uw pomp maar 20 Watt nodig heeft. Die schakelklok verdient u binnen een paar maanden terug.

Ook in de winter kan de schakelklok zijn werk doen. Het is namelijk bij een vloerverwarmingssysteem met een losse pomp die continue draait helemaal niet nodig dat de pomp ‘s nachts loopt. Behalve wanneer ook uw ketel ‘s nachts doordraait. Maar wanneer u tot de categorie Nederlanders behoort die ‘s avonds de verwarmingsthermostaat naar beneden draait, dan hoeft de pomp ‘s nachts niet te lopen. Dit wordt automatisch geregeld met dezelfde goedkope pompschakelaar.

En zo kunt u zonder enig comfortverlies, enorm besparen op een stille grootverbruiker van energie.

Kom bij ons werken als